Problemi ne zaobilaze ni iPhone 4S

SUDEĆI PREMA PRIJAVAMA KORISNIKA na Appleovom forumu za podršku, iPhone 4S, novi model pametnog telefona te kompanije, troši bateriju brže nego što bi trebalo.

Dugačka tema posvećena ovom problemu sa više od 2.300 poruka rastegnutih na 160 stranica otvorena je više od 160.000 puta, što je zaista veliki broj kada se radi o diskusiji na Appleovom forumu.

„Model 4S imam od dana kada je predstavljen, i bio sam poprilično zadovoljan dužinom trajanja baterije,“ napisao je u ponedeljak neko ko se predstavio nadimkom „andyfromsomerville“. „Sve do ovog vikenda. Baterija na mom telefonu se u potpunosti istrošila za manje od 14 sati dok je telefon bio u stanju mirovanja, a koristio sam ga samo 95 minuta.“

Međutim, drugi su napisali da problem postoji od same kupovine.

„Izgleda kao da gubi 1% svakih 3-4 minuta čak i kada je zaključan / u stanju mirovanja“, primetio je Džon Goldman 15. oktobra, na dan kada je otvorena tema.

Telefon iPhone 4S se od 14. oktobra prodaje u SAD i Velikoj Britaniji, kao i drugih pet zemalja a od 28. oktobra u još 22. Tri dana kasnije, Apple se pohvalio da je prodao četiri miliona primeraka ovog telefona, što je duplo više od broja prodatih primeraka modela iPhone 4 u istom periodu prošle godine.

Iako je ova gomila pritužbi vezana za iPhone 4S, neki korisnici su takođe prijavili brže pražnjenje baterije kod drugih starijih uređaja – uključujući iPhone 4 i iPad – nakon instaliranja operativnog sistema iOS5, koji je Apple objavio 12. oktobra.

Kao što je i uobičajeno na Appleovim forumima za podršku – koje predstavnici kompanije pomno prate, ali retko pomažu – korisnici su predložili brojne hipoteze o uzroku problema, kao i više mogućih rešenja.

Među mogućim objašnjenjima problema kod iPhonea 4S, korisnici su istakli servis za praćenje lokacije, sistem za glasovnu komunikaciju Siri, podrazumevano omogućenu opciju za dijagnostifikovanje – koja šalje podatke Appleu – i iCloud, Appleovu novu uslugu za sinhronizaciju i izradu rezervnih kopija podataka.

Neki korisnici su napisali da razna podešavanja ublažavaju ali ne rešavaju problem, dok su mnogi izjavili da te izmene nisu uticale na dužinu trajanja njihove baterije.

Dok korisnici izgleda ne uspevaju da pronađu uzrok, mnogi u svojim veb dnevnicima objavljuju navodne razloge. Primera radi lokacija iDownloadBlog je prošle nedelje objavila da postoji greška u lokacijskom servisu u operativnom sistemu iOS 5.

Baterija iPhonea 4S bi inače trebalo da omogući osam sati razgovora, šest sati korišćenja interneta i dve stotine sati u stanju mirovanja. Poređenja radi, iPhone 4 je trebalo da omogući sedam sati razgovora, šest sati korišćenja interneta i tri stotine sati u stanju mirovanja.

Apple je konačno u sredu potvrdio da je uzročnik povećane potrošnje struje iz baterije najnovija verzija operativnog sistema iOS 5 i poručio da će ukoro objaviti softversku zakrpu koja će rešiti problem.

putemProblemi ne zaobilaze ni iPhone 4S | mikro.rs.

Leave a Reply